torsdag 22 oktober 2009

Uranbrytning eller ej?

Kan inte låta bli att tycka att det är i allra högsta grad olämpligt av en hög statlig tjänsteman, Bergmästaren, att gå ut och göra politiska ställningstaganden att bryta uran i Sverige och varför då inte i Norrbotten. Det väcker naturligtvis många frågor, inte minst om Bergmästaren redan har förankrat sitt uttalande hos sin "chef" näringsministern Maud Olofsson? Ja, jag vet inte vad jag ska tro på just nu?

Näringsministern har nyligen i riksdagen, tidningsartiklar och på andra sätt deklarerat att hon inte är för uranbrytning. Eller så har hon igen fått rätta in sig i leden efter Reinfeldts uttalande vid ett besök i Umeå i höstas? Han säger där att uranbrytning skulle kunna vara aktuellt i Sverige.

Idag har jag lämnat in en Interpellation till Maud Olofsson för att igen fråga henne om hon är beredd att medverka till uranbrytning i Sverige?

läs mer: http://www.dn.se/nyheter/sverige/myndighetschef-vill-ha-uranbrytning-1.979578

1 kommentar:

Lasse Karlsson sa...

inte har väl Olofsson sagt "att hon inte är för uranbrytning". Det enda hon har sagt är att "någon brytning kommer heller inte ske utan lokalbefolkningens godkännande". Plus att hon liksom bergmästaren talar om stark miljölagstiftning. Jag har skrivit om detta på http://dagbokmotatomkraft.blogspot.com/2009/10/maud-olofsson-tar-statsministern-i-orat.html

Men det är bra att du interpellerat!