söndag 18 oktober 2009

Snart är hela landet lika rött som Norrbotten

Sitter tillsammans med Norrbottens starka kongressdelegation och jobbar med våra 8 kg handlingar som står i fokus på stundande Jobbkongress. Det läggs till, dras ifrån, skrivs om och vässas kring bland annat jobben, klimatet, välfärden, världen, regionalpolitiken och infrastrukturen. Stort engagemang och mycket arbete, men så lägger våra 350 ombud också grunden till av valseger i kommande val och en rättvisare och bättre värld för oss alla.

Över morgonfikat har vi dock tagit oss tid att glädjas åt framgångarna i opinionsmätningarna som idag preseterats. Vi går som parti framåt såväl i SIFO som SKOPs mätning, som Rödgröna tar vi täten och Alliansen tar ett rejält kliv bakåt. Härligt, även om det så klart är en bra bit kvar innan hela landet är lika rött och starkt som Norrbotten.

Det enda tråkiga och oroande med dagens mätningar är väl att också Sverigedemokraterna går framåt och är större än både Kristdemokraterna och Centerpartiet vilket verkligen kräver sina diskussioner. Ökar dessutom trycket på Herr statsminister att lämna besked, är han beredd att fortsätta styra landet med stöd av Sverigedemokraterna? Ett tydligt besked skulle sitta på sin plats men det verkar sitta långt långt inne. Är glad att min egen partiledare är väldigt tydlig i frågan - aldrig någostans, aldrig någonsin ska vi göra oss beroende av dessa.

Tycker att Peter Andersson och Mats Engström idag gör två intressanta inlägg kopplat till dagens nyheter och visst är vi inne i ett spännande år . Läs även andra bloggares åsikter om och . Pingat på intressant.

Inga kommentarer: