onsdag 15 april 2009

Samordningensmännens arbete, var tog det vägen?!?

I mitt utskott, arbetsmarknadsutskottet, har vi fått alla rapporter som samordningsmännen har skrivit ihop, men jag saknade rapporten från Norrbotten. Jaha, kanske någon undrar, vad och vem är samordningsmännen?! Regeringen utsåg samordningsmän runt om i landet när stora varselvågen sköljde in över Sverige, dom skulle inventera, samordna och sedan beskriva vilka åtgärder som skulle behöva göras för att lindra effekterna av varslen. På många ställen var det landshövdingarna som fick uppdraget att vara samordningsman. Men ingenstans hittar jag något om Norrbotten.
Nu har det gått några månader och varslen har övergått till arbetslöshet för många och jag började undra var arbetet och rapporterna tog vägen. För jag kan inte minnas att Anders Borg nämnde deras rapporter och förslag i dagens debatt......
Så det kanske var lika bra att vi ingen samordningsman fick i Norrbotten, eftersom jag ingen utnämning hittar på regeringens hemsida.

1 kommentar:

Anonym sa...

En anledning kan ju kanske vara att Norrbotten knappast finns med på regeringens karta...frågan är om någon del av det "vanliga" Sverige som befolkas av "vanliga" människor finns med på deras karta?
Den borgerliga politiken har ju hela sin grund i att ta från dom "vanliga" och ge till dom redan besuttna så det är helt i den ideologiska ordningen...