fredag 3 april 2009

Dags för Jobbävning!

Sverige tappar tempo, arbetslösheten breder ut sig och glödheta Norrbotten svalnar fortare än fort. Senaste dagarna har vi mötts av förödande besked från LKAB och SSAB som nu drar i nödbromsen, drar ner på produktionen och ställer en hel del verksamhet. Med varsel och uppsägningar som naturlig följd. Hannah med sin nya blogg Det perfekta livet frågar sig om det sovande folket Reinfeldt skrivit bok om handlar om regeringen själva.

Kan man skylla allt på regeringen Reinfeldt? Nä, definitivt inte. Visst skulle det vara skönt men så enkelt är det inte. Lågkonjunktur och finanskris drar över världen och drabbar oss alla. MEN när man ser att Sverige ligger i botten av alla EU länder när det gäller arbetslöshet, när man hör ledarna för G20 tala efter deras krismöte i London, när man ser vad andra länders regeringar gör så förstår man också att politik gör skillnad.

Tyvärr lägger Regeringen Reinfeldt mer kraft och tid på att hitta dom fina orden för att beskriva läget än att göra något åt det. Vargavinter, Skitår, Istid, Nödläge. Vad sägs om ni istället skulle fokusera på Jobb, Jobb, Jobb, Investering, Rättvisa och Framtid?

Vi har sagt det länge och krävt att regeringen ska agera och inte bara sitta passiva och titta på. Oss har man viftat bort med prat om oppositionens vanliga gnäll. Konjunkturinstitutets larmrapport som talar om nattsvart för Svensk ekonomi verkar Reinfeldt möta med samma linje, att det bara skulle handla om gnäll. Varför vill man inte se verkligheten som den är? Bryr man sig inte? Man har väl ändå inte redan gett upp? Kom igen, ni har ett land att styra!

Kan bara hålla med bloggaren Tankar från roten, nu behövs det en jobbävning!

Andra som bloggar om jobbävning, arbetslöshet och socialdemokraterna hittar ni här vilket kan vara en intressant läsning.

Du har väl heller inte missat att vårt jobbrådslag nu presenterat sin slutrapport?

Inga kommentarer: