onsdag 15 april 2009

Money, money, money....

...eller "It´s all by the Money", några sångtexter som handlar om det som kammaren debatterar idag, nämligen regeringen Reinfeldts vårbudget.
Eller ska jag säga Sverige och svenska folket inkomster och utgifter. Dom pengar som vi ska använda för att betala skolan, äldreomsorgen och gemensamma investeringar som t. ex husbyggen och järnvägar. Det är det debatten handlar om; fördelningspolitik. Hur, vad och till vem ska våra gemensamma pengar gå till. Vi socialdemokrater tycker t ex att pengar behövs till våra kommuner, redan i år!
Inte för att vi trycker ut pengar i någon sedelpress som Anders Borg antyder, utan för att vi prioriterar. Politik handlar om vilja och därmed att våga välja.
Vi vågar välja att prioriterar kommunerna före ofinansierade skattesänkningar, det går inte att låna pengar av framtiden, för att idag sänka skatterna. Det är djupt orättvist att låta våra barn och unga få rensa upp bland svenska folkets pengar och lån, därför att Regeringen Reinfeldt valde att ge 60 % av skattesänkningarna till den 10-del av svenska folket som är rikast. Det är vad debatten handlar om idag, olika politiska vägval!

Inga kommentarer: