tisdag 14 april 2009

Rösta (S) den 7 juni!Inser när jag tar del av dagens nyhetsrapporteringar om det stundande europaparlamentsvalet och risken för rekordlågt valdeltagande att det finns en del kvar att göra före vi är i mål.

Är samtidigt väldigt glad över den positiva respons jag fick under förra veckans dörrknackningsdagar i Piteå. Bra bemötande, intresserade Pitebor och spännande diskussioner om politik, framtid och stundande val. En kraftfull majoritet bestämde sig dessutom på stående fot att man definitivt inte ska skita i EU.

Det är bra, för Europaparlamentet behöver verkligen en ny färdriktning. Marknaden måste tyglas och blått bytas mot rött när det gäller majoriteten. För oss socialdemokrater står jobben, solidariteten och klimatet i fokus när vi nu går till val. Mot det står ett borgerligt alternativ som säger sig värna den svenska modellen här på hemmaplan men agerar i en helt annan riktning i Europa, som knappt kan stava till solidaritet och som tror att marknaden löser alla våra miljöproblem.

För mig är valet enkelt, jag hoppas det är så även för dig!

Andra som också bloggar på ämnet hittar du här.

1 kommentar:

Patrik Olsson sa...

Socialdemokraterna har kämpat hårt för att införa övervakningslagar så att ni, staten, har koll på oss medborgare. Terrorlagstiftning som används specifikt mot muslimer. Privatpolislagar som amerikanska jättekoncerner använder för att jaga fildelare. Och mjukvarupatent som skulle fullständigt mörda den europeiska marknaden för forskning och utveckling av dataprogramvaror, och ge USA monopol på den samma. *

Är det svårt för er att förstå att många medborgare ser EU som ett nytt Sovjet kombinerat med Mussolinis fascistiska Italien?

Så, varför ska jag rösta (S) i valet nu igen?

*) Polen och Tyskland lyckades stoppa/försena införandet.