torsdag 23 oktober 2008

Vilket svammel!

Ja, vad ska man säga om centern? Näringsministern Maud Olofsson säger en sak och Åke Sandström, c från Västerbotten, säger något helt annan om en och samma fråga.

Igårkväll på träff med skogsindustrin så handlade det om de höga elpriserna för basindustrin och vad regeringen är beredd att göra. Ett av näringsminsterns första löften efter valet 2006 var att hon skulle inbjuda till breda överläggningar mellan riksdagspartierna och näringslivet för att diskutera den framtida energiförsörjning. Trots flera påstötningar och frågor från oss sossar och näringslivet så har ingen inbjudan kommit än. Näringsministern har även klart deklarerat att hon först ska invänta vad EU-kommissionen säger................ett oerhört defensivt ställningstagande och mycket oroande för framfallt den energikrävande basindustrin. Till och med Svenskt Näringsliv och LO har tillsammans med oss sossar agerat och träffats för överläggningar. Ingen ansvarig från moderatledda regeringen kom!

Signalen blir väldigt tydlig, så vad säger då Sandström , c, igårkväll......? Jo, han tycks tro(?) eller får det att verka som om regeringen redan är igång med dom utlovade breda energiöverläggningar. Vilket svammel!
Eller pågår "dom breda energiöverläggningarna" i någon liten kammare på näringsdepartementet? Ja, jag bara undrar hur Sandström gör sina tolkningar av Maud Olofssons uttalanden!

Inga kommentarer: