onsdag 1 oktober 2008

Ett äktenskap är ett äktenskap och hör sen!

Här sitter jag mitt uppe i vårt gemensamma arbete i oppositionen med att hitta vägarna fram så den klara, tydliga och mycket kraftfulla majoritet som ändå finns i riksdagen för könsneutral äktenskapslagstiftning äntligen kan sätta ner foten och lagstifta i frågan.

Kristdemokraterna har alltför länge fått vetorätt i frågan och nu är det hög tid att göra alla lika inför lagen, oavsett om du älskar någon av samma eller motsatt kön. Hade ju hoppats att regeringen redan vid det här laget skulle haft förslaget på bordet men från deras håll kommer väldigt motstridiga uppgifter vad som ska komma, borde komma eller kanske inte alls kommer...

Ser i Svenska dagbladet att man nu också börjar trixa med orden för att komma framåt. Visst, det kanske gick med fastighetsskatten som blev en fastighetsavgift eftersom ni lovat att avskaffa det första. Men när det gäller kärlek, likhet inför lagen och den juridiska samlevnadsform vi ändå pratar om... Nä, sluta med svammlet och kom igen nu.

Detta börjar ju bli pinsamt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att det är Du som svammlar. Det finns kanske en majoritet i riksdagen men inte bland "vanligt folk". Blir världen bättre av detta? Knappast - detta är ett lyxproblem för överkänsliga svenskar som idisslar över jämlikhet, att var kränkt och andra begrepp som känns rätt så små ut i den verklighet som finns utanför ankdammen

Anonym sa...

Anonym

Enligt alla opinionsmätningar det senaste året så är en majoritet för en könsneutral äktenskapslag. enligt en Sifo-mätning från januari i år är 71 % för en könsneutral äktenskapslag och bara 24 % emot. Bland alla riksdagspartiers sympatisörer förutom kristdemokraternas var en tydligt majoritet för reformen enligt Sifo.

Bengt

Anonym sa...

Här är länken till Sifomätningen.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_793305.svd

Bengt

Fredrik Lundh sa...

Ja anonym nr 1, detta är ett problem idag oxh riktigt pinsamt att vi har en lagstiftning som diskriminerar människor beroende på vem man älskar. En orättvisa som inte bara en majoritet i riksdagen vill förändra utan också en stor del av svenska folket.