fredag 17 oktober 2008

SuperMona i Studio Ett

Superveckan går mot sitt slut och nu klockan 16.00 drabbar Sahlin och Reinfeldt samman en sista gång denna vecka. Det började i Agenda i söndags, följdes av Rakt på med KG Bergström i SVT. I onsdags var det debatt mellan alla partiledare i riksdagen och så i eftermiddag Studio Ett.

Tycker Mona har gjort en mycket bra vecka - rak, tydlig, fokuserad och energisk. Precis som en blivande statsminister ska vara. Värre är det faktiskt för Herr Reinfeldt som inte ens försöker visa att han förstår den oro människor idag känner och heller inte har några bra svar kring den så viktiga arbetslöshetsförsäkringen. Nä, han vill gärna prata om ord som skattechock och bidrag. Kom igen nu Freddan, du har ett land att styra och mycket av ditt problem stavas orättvisa. Hur vore det om du faktiskt diskuterade det istället?

Rättvisan i att slott och koja beskattas lika eller att en student eller pensionär betalar mer i skatt än jag som jobbar? Om det inte riktigt känns bra i mun så kanske sänkningarna i föräldraförsäkringen, sjukförsäkringen eller hur människor utan trygghet jobbar hårdare smakar bättre. Läste förresten att Försäkringkassan nu tvingas genomföra en kampanj som kostar över 15 miljoner kronor bara för bringa lite ordning i kaoset ni skapat. Tas pengarna från din lön eller är det ännu färra handläggare som ska trolla med knäna?

Inga kommentarer: