söndag 3 februari 2008

Som en snigel på en motorväg

-för lite och för långsamt. Kort summering av regeringens avsaknad
av agerande kring sms-lån. Det kan dröja så länge som till 2010 innan EU direktivet blir gällande, och med den hastighet som problemet ökar sviker den borgerliga regerinen 1000 tals unga. nligt Kronofogdemyndigheterna ökar skuldsättningen snabbt. Fram till första halvåret 2007 var det över 4 500 personer som hade betalningsanmärkningar vara av 40 procent är unga mellan 18-25 år.

Regeringen saknar dessutom verklighets förankring, EU direktivet hjälper inte för att komma åt sms-lånen, då de undantar summor under 1900 kr, och på inget sätt begränsar det hur många företag du kan låna från. Att inbilla sig att summor mindre än 1900 kronor inte kan riskera att sänka en ekonomi talar bara om att man inte vet hur det är att leva på lite pengar.
Att börja sitt liv satt i skuld ger många bekymmer, och betalningsanmärkningar ger svårigheter att få lån, och få bostad. Regeringen sviker åter igen de unga och jag hoppas att vi får hjälp av SSU som tidigare agerat ifrågan om Sms lån och överskuldsättning med att påminna om regeringsens brist på verklighetsförankring.

Hannah

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med fördröjningen mellan initiativ och genomförande är väl ett generellt problem i en demokrati. Om alla ska ha chans att vara med och bereda en fråga så blir demokratin per definition en lngsam process. Medan verkligheten skenar iväg: Demokrati är en lågfrekvent styrmetod för ett högfrekvent samhälle.....

Hannah sa...

Visst har du rätt i att demokrati tar tid. Det har jag fått lära mig den tunga vägen, från att vara ung och rebell till att acceptera att det måste få ta tid...fast otålig är jag ändå men jag föredrar demokrati framför alternativen.

Och dessutom måste uppenbarligen inte allt ta tid. A-kassan kunde snabbutredas och sättas i sjön med en väldans fart. Överksuldsättning och smslån är tydligen inte av en sådan karaktär.

Mvh Hannah