tisdag 10 maj 2011

Sol, värme och semester!

Är det någon som inte förknippar en vacker försommardag med det som komma skall, nämligen semestern!?
Det är då vi ska hinna göra allt som samlats på hög under resten av året, vi ska vila och resa till släkten och vännerna, måla huset, så och skörda grönsakerna i landet, sola och bada osv osv

Ja, det är oftast ingen hejd på vad sommaren och semestern ska räcka till och vilka förväntningar som finns på denna årliga vilostund.
Men hur vi än vrider och vänder på det, så har vi nästan 400 000 medmänniskor som inte har något jobb och därmed heller ingen semester att planera för.
Många av dom kommer från andra länder och har svårt att få sitt första jobb, sin första egna lön och får därmed inte förmånen att överplanera sin semester. Synd och skam är det, för hur det än är så skymtar jag en del diskriminering och en del rädsla. Klass, kön och ursprung spelar roll när vi dyker djupare i arbetslöshetssiffrorna.

Men vi behöver ju alla arbetade timmar, vi vill ju bygga ut välfärden, bygga Norrbothniabanan och vi vill ha fler vuxna i skolan och i förskolan.
Hur kunde det gå såhär?
Hur kunde vi ha ca 8 % arbetslöshet mitt under brinnande högkunjunktur och hur kunde vi får en regering som inte lyckas knäcka långtidsarbetslösheten?!

Jag har inte så svåra önskningar, jag önskar en skön sommar och en ny regering som har målet och viljan att knäcka långtidsarbetslösheten!
Det kan väl inte vara så svårt......

Inga kommentarer: