onsdag 27 april 2011

Fas 3 och ledarskribenter

Att jag inte gillar borgerlig politik ligger kanske i sakens natur, men effekterna av borgerlig politik börjar uppröra fler och fler människor. Ta t.ex Påskuppropet som engagerat människor landet runt, där flera demonstrationer har genomförts. Omänsklig och orättvis sjukförsäkring som slår hårt och skoningslöst mot sjuka medmänniskor.
En annan åtgärd som upprör är Fas 3, ändstationen för många långtidsarbetslösa. En återvändsgränd och på vissa håll ett skamlöst utnyttjande av människors arbete. Arbetsgivarna behöver inte ens betala för det jobb som deltagarna i Fas 3 gör, dom får istället BETALT.
Kurirens ledarskribent Gustaf Blomberg, tar upp den här högaktuella frågan på sin ledarsida men hamnar tyvärr i diket. Hallå där Gustaf Blomberg, det hjälper inte dagens deltagare i Fas 3 att du kastar längtansfulla blicka bakåt i historien för att försöka förklara dagens borgerliga regerings oförmögenhet inom arbetsmarknadspolitiken!
Vi lever här och nu!
Deltagarna i Fas 3 finns här och nu!
Politiken måste göra skillnad, här och nu!

Det är arbetsmarknadsminister Hillevi Engström och den övriga borgerliga regeringen som har ansvaret för den totala torkan på tankar, idéer och förslag på hur långtidsarbetslösheten ska knäckas. Dagens och morgondagens långtidsarbetslöshet....
Vårt förslag om utbildning och faktiskt rätten att få gå en utbildning när man deltar i Fas 3 är en början, inget slut. Kanske blir det faktiskt en början på ett nytt arbetsliv, det borde väl ändå gå att se?!
När det gäller förtidspensionering, så tycker jag nog att Gustaf Blomberg borde studera antalet unga som förtidspensioneras bort med dagens borgerliga politik. Många är dom i allafall......återigen en högaktuell och dagsaktuell fråga för den borgerliga regeringen att bita i. Inte sitta på läktaren och ha åsikter, utan ut på planen och spela, det är därför man innehar regeringsställning. För att spela.....

Inga kommentarer: