onsdag 24 augusti 2011

Etableringsreformen och resultaten!

Jaha, då var det dags för nästa misslyckande i den borgerliga arbetsmarknadspolitiken. Etableringsreformen för nyanlända invandrare, som var den största reformen på miiinst 25 år i svensk integrationspolitik enligt Integrationsminister Erik Ullenhag.
När det tas till sådana brösttoner när en proposition ska presenteras, ja, då gäller det att den verkligen håller vad den lovar!

Nu står vi här, med en färsk undersökning visar att endast 10 människor fått ett heltidsarbete, måste vi väl ändå konstatera att det resultatet är synnerligen magert och verkligen oroväckande.

Flera remissinstanser har också mycket tidigt påtalat farhågor om att propositionen inte kommer att underlätta mottagandet av nyanlända invandrare. Nu ser jag en uppenbar risk, att det finns nyanlända invandrare, som redan har avverkat uppåt en tredjedel av tiden i sin etableringsplan utan att det lett till arbete.
Men nu är tonen hos ansvarig minister betydligt mera lågmäld och försiktig eller ödmjuk som hans själv uttrycker det.

Men resultat är ett ord som folkpartister gärna använder, så hallå där statsrådet Erik Ullenhag.....vad säger du om det här resultatet då?!?

Inga kommentarer: