tisdag 25 januari 2011

Nordiska perspektiv

Idag samlas vi socialdemokrater från Norden och det är alltid roligt!
Oftast så har vi ett gemensamt politiskt temamöte och idag har det handlat om främlingsfientliga partier.
Vi var tre stycken som föredrog vad som händer och sker i våra länder. Jag föredrog de drygt 100 dagarna som Sverigedemokraterna har funnits i Sveriges riksdag.
Jag konstaterar att SD stödjer den borgerliga regeringens politik i mångt och mycket, men det är väl inget nytt under solen. Många av deras främsta företrädare har ju ett förflutet hos moderaterna. Jag konstaterar även att det är ett mansdominerat parti, 18 av 20 riksdagsledamöter är män. Fast och andra sidan så är deras väljare i mycket stor utsträckning män, så det hänger väl ihop kan jag tänka mig. Män gillar ju män.......
Dom haltar betänkligt på mängder av politikområden och svaret SD ger på det är: vi kommer igen med politik på det eller det området senare. För min del tycker jag inte att det är OK för ett riksdagsparti, men SD:s väljare verkar tycka det är okey, deras stöd bland väljarna har inte förändrats så mycket trots haltandet.
Men när vi kommer till invandringspolitiken så borstar dom upp sina fjädrar och basunerar ut sina åsikter. Det är det politikområde som ska svara och lösa det mesta av samhällets problem. Enkla svar på komplexa samhällsproblem är Sverigedemokraternas monotona melodi.
Men det är klart, det är ju så mycket lättare och enklare att säga att bostadsbristen, arbetslösheten och samhällsvåldet beror på invandringen. Bostadsbristen beror kanske på en usel politik som inte förmår bygga bostäder som folk har råd att hyra eller köpa. Så svaret på bostadsbristen kan ju inte vara invandringspolitiken?!?
Våldet mot t.ex kvinnor begås av män i nära relationer.....många av dom är vita svenska män. Svaret på det kan ju inte vara invandringspolitiken?!?
Politiken måste hänga ihop från vaggan till graven och skapa och ge möjligheter för människor till ett gott liv. Ni vet, rätt till utbildning, vård vid sjukdom och ett jobb som inte sliter ut kropp och själ........oavsett ursprung!

6 kommentarer:

Kenneth Ohlsson sa...

"Våldet mot t.ex kvinnor begås av män i nära relationer....."

En polis jag pratade med sa att han åker 10 ggr fler tillfällen i sådana fall till Tensta än till Lidingö och sen får du själv tänka.

Maria sa...

Ett läsptips....

http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=895&module_instance=12

Kenneth Ohlsson sa...

"Resultaten från NTU visar att män utgör över 90 procent av de närstående som misshandlat en kvinna." enligt Marias ref.

I Uppsala var 40 % av anmälningarna om våld i nära relationer från män som utsatts av kvinnor.
Källa: UNT

Maria vet inte vad hon pratar om.

Maria sa...

Jag vet att merparten av våldet som sker mot kvinnor, sker av män i deras närhet. Jag vet också att de mest omskrivna och omdebatterade våldtäktsfallen i nutid har gjorts av svenska män....i städer som Umeå och Örebro för att ge några exempel. Det går även att läsa rad upp och rad ner, om män som dödar kvinnor.
Våld mot kvinnor är ett stort samhällsproblem, det vet jag!

Kenneth Ohlsson sa...

Det vet du, säger du. Men du vet inte om du vet allt men visste du att du visste allt så skulle du inte skriva det du gör.

Jag bryr mig inte om ifall en våldtäktsman är infödd svensk eller inte vilket du gör.
Du använder SD:s argumentationsteknik fast tvärtom.
Märkligt.

Lars U Granberg sa...

tänk att direkt diskussionen handlar om historisk fakta att män begår övergrepp på kvinnor. Då vaknar det alltid män som vill dölja detta med att beskriva kvinnors övergrepp på män. Övergrepp, oavsett vem som utför detta är något som ska bemötas o bestraffas rättsligt. Men fakta sparkar brukar det heta. Männen fortsätter att vara de som utför de flesta övergreppen i vårt land. Och när ska vi män börja snacka om hur vi vill komma till rätta med det, i stället för att komma dragande med argument att andras, kvinnornas övergrepp av männen skulle vara värre? Varför vågar inte vi fega män ta till orda när männen begår sina övergrepp? För ska vi förvänta oss stöd av kvinnorna att de ska reagera när kvinnor begår övergrepp, då är det väll på sin plats att vi agerar o reagerar mot de män som fortfarande väljer att bete sig som svin mot kvinnor. Allt våld startade historiskt av oss män. o fortfarande står vi för en majoritet av våldsutövandet i världen o i vårt land. Först när vi män böjar agera mot detta då blir våra argument trovärdiga.