fredag 5 november 2010

Vi måste inte bara tänka nytt utan också göra nytt!

Hemma idag efter en vecka på Island med Nordiska Rådet. Filosoferar över veckans händelser och har insett att samverkan mellan dessa fem nordiska länder och de tre självstyrande områdena Grönland, Färöarna och Åland har betytt otroligt mycket för utvecklingen under åren.

Vi i dom nordiska länderna ligger på 10 plats i världen som den starkaste regionen på en rad områden. Det måste vi bli bättre på att nyttja och fortsätta utveckla vår region och där tycker jag att Norrbotten har mycket goda möjligheter i framtiden. Men, vi måste inte bara tänka nytt utan också göra nytt!

Jag brukar ofta säga att vi i Norrbotten sitter på en guldgruva och nu gäller det att göra mer verkstad av "guldgruvan".

Men vi måste vi bli mycket bättre på att hålla ihop, i första hand inom partiet men sen vidare som en stark större region med alla våra organisationer, institutioner, kommuner, landstinget m fl. Vi måste bli bättre på att samverka och bygga konstruktiva nätverk som främjar en positiv utveckling för hela vårt nordliga område.

Vi måste tänka nytt och framförallt göra nytt!

Läs vår gemensamma artikel från oss ordföringar i Nordiska rådet:
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.483257-norden-bor-samarbeta-kring-gron-energi

Inga kommentarer: