tisdag 31 augusti 2010

När ska heltid bli en rättighet undrar jag!?!

Var har den politiska debatten om rätten till heltid tagit vägen eller var hittas debatten om hur vi har det på jobbet? Var i valdebatterna hittas tankarna och förslagen på forskningen kring det som händer nära arbetsplatserna, utslitna axlar och slimmade organisationer som tär på relationerna på jobbet. Smygande arbetsmiljöproblem som i grund och botten kanske helt beror på arbetstempot och jakten på superarbetskraften. Självklart är jobbet viktig, inte tu tal om det! Men vi måste tala om att jobbet har sitt pris, ett högt pris för en del människor. Människor som jobbar i dåliga arbetsmiljöer och med svårigheter att själva kunna påverka sin arbetssituation. Stress, press och dålig arbetsmiljö.
LO-kollektivets kvinnor är den grupp som har slitits ner och därmed också drabbast hårdast av borgarnas stupstock i sjukförsäkringen. Det är de som ska leva med borgarnas stelbenta tidsgränser, försämrad ersättning och oklar rehabilitering i sjukförsäkringen. Många kvinnor är det som är utförsäkrade idag.....
Många människor som jobbar i tjänstesektorn vittnar om stress och att alltid tvingas ta jobbet med sig hem och på semestern. Jakten på superarbetskraften sliter, rycker och tär. Deltidsarbetande jobbar ständigt under arbetstopparna, dag efter dag.
Därför känns det så bra med vårt socialdemokratiska förslag om den sk. Heltidsmiljarden och våra förslag som skulle innebära satsningarna på forskning om stress och om kvinnors arbetsmiljö.
Politik gör skillnad och det är skönt att det äntligen går att välja en annan regering med en helt annan politik, en rödgrön politik för framtiden!

Inga kommentarer: