torsdag 19 augusti 2010

Borgerligt svammel!

Det är inte utan att jag blir förbaskad när jag ser på nyheterna och lyssnar på Reinfeldt och Borg, så mycket schwammel!! Jag har hållit på med arbetsmarknadspolitik under hela förra mandatperioden, dvs under den tid som borgarna med moderaterna i spetsen haft den politiska makten.
Vad har då borgerligheten gjort med sin politiska makt? Ja, inte attan har dom då satsat på arbetsmarknadspolitik eller på stöd och hjälp för arbetslösa! Nä....snarare har dom fnyst, snackat om förvaring och skurit ner kraftigt i stadsbudgeten för just åtgärder för att minska arbetslösheten. Glöm inte heller deras inställning till människor som inget jobb hade i förra valrörelsen. Inställningen var att dom arbetslösa mest troligt var lata och behövde incitament för att skaffa sig ett nytt jobb. Dom sökte helt enkelt inte tillräckligt mycket efter ett nytt jobb och levde hellre på "bidrag" som borgerligheten kallade allt från A-kassa till pensionen. Nej, mindre pengar i plånboken och återvändsgränder i utbildningssystemet var borgerlighetens beska medicin! Men nu är det minsann annat ljud i skällan. Nu ska valfläsket saltas och dom arbetslösa ska nog få se lite ljus i den borgerliga tunneln.
Kom ihåg vilka som i ett enda slag, tog bort nästan 2/3 av de statliga pengarna till KomVux?
Kom ihåg vilka som minskade så kraftigt på anslaget till arbetsmarknadsutbildningarna, att nästan inga arbetslösa har fått chansen att gå en utbildning?
Kom ihåg vilka som raserat A-kassan så kraftigt, att en halv miljon människor inte ansåg sig ha råd att betala den avgiftshöjning som borgerligheten bestämde sig för?
Men som tur är så finns det ett bättre politiskt alternativ, det finns den socialdemokratiska vägen till framtiden. Med riktiga satsningar mot arbetslösheten som har längre bäst före datum än den 20 september!
Så här tänker vi, det måste finnas möjligheter att utbilda sig även efter att man jobbat i ett par år och kanske mist sitt arbete. Därför vill vi satsa på utbildningsmöjligheter, kompetensförmedling och kompetensförsäkring.
Gemensamma samhällsinvesteringar är ett bra sätt att få jobben att växa, därför säger vi att t.ex Norrbotniabanan ska byggas och att ROT-avdraget även ska gälla flerfamiljshus.
Det är väl självklart att människor som förlorat sitt arbete inte ska svältas ut. Vi har råd med en A-kassa som faktiskt är en omställningförsäkring värd namnet, en ekonomisk trygghet när man är mellan två jobb!
För mig handlar en del av politiken om att kunna le och tänka på sammanhållning, omtanke och på ett samhälle där vi faktiskt ser efter varandra. Det ska va gött att leva helt enkelt och alla männsikor har faktiskt rätt till det goda livet.
Politik kan göra en otrolig skillnad, så därför behöver vi en ny regering och helt klart en ny politik!
Rösta på socialdemokraterna den 19 september.

Inga kommentarer: