onsdag 2 juni 2010

Relationsstrul eller bara ett missförstånd?!

Kvinnligt företagande, visst låter det som att det borde få alla "samhälls-poäng" som går att skrapa ihop? Lägg sedan till samiskt företagande och poängskörden borde höjas ytterligare. Det borde i rimlighetens namn, vara något som varenda inblandad part skulle värna, stötta och hylla. Eller hur?! Men tyvärr är verkligheten inte alls så fluffig, rosa och välvilligt inställd.
Jag fick ett samtal förra veckan från en kvinna som var just; same, kvinna och företagare i Jokkmokk. Hon och en annan kvinna driver ett företag som heter Tannak AB, med en mycket spännande teknisk inriktning. Tänk er att utveckla kommunikations möjligheter där det egentligen kanske inte går.....bredbandsnät med hjälp av fördröjt internet (DTN)Wow....säger jag som är intresserad av glesbygdens möjligheter till kommunikationer av olika slag, mest faktiskt mobiltelefoni men ändå!
Men det hon berättade för mig var inget roligt, nu riskerades hela företagets framtid och möjligheter, kanske pga av relationstrul. Detta unika men lilla företag, är med i ett "gigantiskt" EU-projekt, N4C och nu strulade ansökningarna för medfinansiering för Tannak AB. Varför är min enkla fråga?

Inga kommentarer: