torsdag 17 juni 2010

Patetiska applåder i kammaren!

Jag kan inte låta bli att tycka att borgerligheten och speciellt Centerpartiet är patetiska när dom applåderar kärnkraftsbeslutet i kammaren! Inte för min egen skull eller för mitt partis ställningstagande, för jag vet att borgerligheten har makten att fatta beslutet. Utan för alla dessa engarerade människor som är oroliga när det handlar om kärnkraftsfrågan. Jag tycker att borgerligheten kunde visa lite ödmjukhet och respekt för andra människors engagemang! Men det kanske är att begära lite för mycket av dom......

1 kommentar:

Jonas Persson sa...

"- Vi har inte någon typ av rättsprocess som skulle kunna grunda ett sådant beslut, säger Fredrik Reinfeldt. "

En fråga, vad har hänt med exempelvis Konstitutionsutskotten (KU) ?

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2037262/reinfeldt-avvisar-krav-pa-bildts-time-out

En gång i tiden kunde en politiker bli straffad och få sparken. Men idag får dom bara en fingervisning, och i bästa avgår dom själva självmant.

Bara för att man är vald betyder det inte att man är utan ansvar för sina handlingar. Jag kan konstatera att om detta med demokrati ska fungera så måste politiker kunna ta ansvar, vilket inte sker med ett tagglöst KU.

Men KU kanske dock inte är den bästa lösningen eftersom det är en "miniriksdag", med exakt samma procentuell mandatfördelning som i riksdagen. I praktiken blir det så att om nog många partier för för sig att bryta mot grundlagen (se lissabonfördragen som exempel), så är det helt okej, ingen kan kontrollera detta eftersom KU lär hålla med om att det är korrekt.Varför har inte Sverige en författningsdomstol?