lördag 29 maj 2010

Dags för regeringen att ge besked till väljarna om de ska sälja ut Vattenfall!

Under dessa fyra år av borgerligt styre har jag och mina kamrater vid flertalet tillfällen krävt besked av regeringen om de tänker sälja ut statliga Vattenfall och LKAB. De har envist hållit fast vid formuleringen att de inte tänker sälja ut bolagen under den här mandatperioden. Reinfledt har även vid olika tillfällen sagt att han kan tänka sig att man minskar statens del av ägande i Vattenfall.

Nu är den här mandatperioden snart slut och nu börjar det minsann bli mer och mer sprickor i regeringspartierna. Centern är det parti som varit mest tydlig att man inte bör privatisera Vattenfall. Nu har Ola Alterå, Maud Olofssons statsekreterare, öppnat upp för att den partilinjen kan de tänka sig att förändra! Igår, fredag, meddelade kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att dom vill sälja den statliga energijätten Vattenfall och betala av på statsskulden!

Folkpartiet och moderaterna har alltid haft uppfattningen att statliga bolag som verkar på en marknad ska säljas ut. Det börjar bli mycket tydligt att de nu tänker sälja ut Vattenfall om dom får bilda regeringen igen. Fyra år till med borgarna innebär säkerligen att de även säljer ut LKAB. Ägandet och värnandet av Vattenfall är nu en av våra s-valfrågor.Dags att lämna väljarna besked inför valet i höst!

Inga kommentarer: