tisdag 15 juni 2010

Ungdomar livsvillkor har försämrats kraftigt.

Ja, du statsminister Fredrik Reinfeldt, du kan kalla ungdomsarbetslösheten för vad du vill.....men att påstå att den är en synvilla är väl ändå mer än magstrakt! Låt mig berätta om lite siffror som Socialstyrelsen och även Ungdomsstyrelsen presenterat.

Mina tre frågor till dig och din borgerliga kompanjoner är:
1. Vad kallar ni det faktum, att i åldersgruppen 20–24 år har socialbidragen ökat med 22 procent bland män och 16 procent bland kvinnor och vad tänker ni göra åt det?!?

2. När fyra av fem arbetslösa ungdomar (18-24 år) saknade arbetslöshetsförsäkring trots att de uppfyllde arbetsförmedlingens krav, vad kallar ni det och vad tänker ni göra åt det?!?

3. När andelen ensamstående unga med barn i åldern 20–29 år med låg ekonomisk standard har ökat från 19 procent 2001 till 76 procent 2009. Vad kallar ni det och vad tänker ni göra åt det?!?

Jag tror minsann att det är dags för er, som faktiskt innehar regeringsmakten just nu, att ni tar och berätta för väljarna hur detta elände kunde ske i Sverige och vilka politiska svar ni har på den verklighet som finns bakom dessa siffror!!!

Se så.....förklara och berätta hur detta kunde få ske!!

Inga kommentarer: