torsdag 2 februari 2012

Glesbygdens rävsax

Att bo i glesbygden håller på att bli mer och mer besvärligt och krångligt. Långt till brevlådan, kan vara svårt att få ut sin medicin och mobiltelefonin som inte funkar. Tillgängligheten är liksom inte till för oss glesbygdsbor.
Små inlandskommuner som kämpar med ekonomin, det är neddragningar på fritidsaktiviteter, skolan och kollektivtrafiken. Men föresten, det är dumt att kalla dom få bussarna som går för kollektivtrafik. Ibland känns det mörkt, och som att ropa ut våra förutsättningar i ett stort tomt mörker. Det enda ekot som kommer tillbaka från borgerliga statsråd är att valfrihet är det som gäller, kosta vad det kosta vill! Jag blir så innerligt less och förbannad!
I går kom ett mail från min partikollega tillika kommunaråd hemifrån Arjeplog, Britta Flinkfeldt-Jansson. Det tog en stund innan jag riktigt fattade vad hon försökte beskriva, men kort handlade det om att Arjeplog som liten och fattig glesbygdskommun subventionerar statens åtaganden om posthanteringen. Visst är det uttröttande?! En kommun med en liten och glesbefolkning ska subventionera postutdelningen, jisses var är vi på väg? Hallå där - statsrådet Hatt - nu är det väl ändå nog?

Bestäm, lägg en proposition, skicka pengar.... gör något!!

Inga kommentarer: