onsdag 13 oktober 2010

Motioner, motionera mera.

Nu är ju jag, tyvärr en stor och varm anhängare av "soffpotatis-stilen". Jag är otroligt slö när det gäller motionerande typ jogga, styrketräna eller kliva upp i ottan och gympa. Nej nu pratar jag om motionsskrivandet till riksdagen och det arbetet sker varje år vid den här tiden.
Jag har under förra året jobbat på med frågor som är specifika för oss som bor glest och i inlandet. Mobiltelefoni, hur rackarn ska man kunna hantera sin dagskassa om man bor långt från en tätort och hur ska en liten kommun kunna ha råd att bygga nya hyresrätter? Men jag har även jobbat med frågor som handlar om arbetsmarknadspolitik; A-kassan, nya utbildningschanser och hur möjliggör politiken för nya jobb och företag. Som riksdagsledamot måste man ha ett brett, men ändå ett spetsigt perspektiv på sina frågor. Låt mig ge ett exempel på vad jag menar....som Kommunalare och LO-distrikts ordförande har jag alltid rätten till heltid och det fackliga inflytandet liggande närmast hjärteroten, men jag måste också kunna jobba med frågor som handlar om det moderna slavarbetet ur ett nordiskt-baltiskt perspektiv. Låter det lite suspekt? Ja, men egentligen är det ju fullkomligt logiskt......eller?!

2 kommentarer:

Carina sa...

Jag tror faktiskt du skulle göra dig riktigt bra på gymmet. Body Pump eller spinning skulle få igång andra delar av dig och din kropp. Nu befarar jag bara ditt skarpa hjärna och slagkraftiga mun som får jobba hårt. Och ditt varma hjärta, förstås...

Nej, häng med på lite fyskiska motionsäventyr. Det får endorfinerna att flöda! Vad sägs om Tjejvasan 2011?

Maria sa...

Hallå där....Tjejvasan????? Är det skidåkning.....det är ännu värre än att jogga eller gympa! :-))