tisdag 3 januari 2012

Krogmomsen och dess efterverkningar.

Jag blir nästan lite fascinerad av reklamen för vad sänkningen av krogmomsen ska få för effekter. Ett Happymeal ska visst bli 5 spänn billigare och en annan hamburgekedja pumpar ut reklam om en "mumssänkning". Vad det riktigt innebär är nog svårt att sia om, så här tre dagarn in på ett nytt år, men vi vet, att krogmomsen kostar oss 5,4 miljarder kronor.

I tidningen Riksdag & Departement beskrivs hur lunchpriset i riksdagens egna lunchservering ska höjas och en del krögare berättar om oförändrade priser och personalstyrkor.
Mitt i allt detta så finns en begynnande trend, som handlar om att laga egna långkok och ta med sig egna lunchlådor. Vad jag förstår så handlar det mycket om att försöka leva hälsosamt och verkligen veta vad man stoppar i sig. Köpa närproducerade råvaror, gå ihop i sk matlag och att köpa matkassar där allt är planerat och klart.
Det ska bli intressant att följa utvecklingen som ska komma av sänkningen av krogmomsen. Hur länge höll prissänkningarna och anställdes fler människor i branschen. Helt enkelt hålla koll på var skattepengarna tog vägen.

Inga kommentarer: