lördag 30 januari 2010

Vi bygger laget för länet

Det är intressant att läsa GB:s ledarkrönika i fredagens Kuriren. Han skriver om oss som ett grått och trögt parti, segt som en sirapsburk och jämför oss med ett ”stelopererat lik”. Man kan fundera över vad/vem/vilka som är ”ett stelopererat lik”. Möjligen så landar GB:s egen tankesfär inom detta spann.

När det gäller valberedningens förslag så är just detta ett förslag på vad de tror kommer att bli ett bra lag för att driva våra socialdemokratiska värderingar och norrbottniska frågor vidare i riksdag och landsting. Vi har en bred och öppen process innan distriktskongressen beslutar hur våra listor ska se ut och sedan ska väljarna avgöra slutligt den 19 september.

För mej som distriktsordförande så är det glädjande att så många duktiga socialdemokrater i vårt län vill ställa upp och ta på sig politiska förtroendeuppdrag såväl unga som äldre, kvinnor som män. Det är också mixen av detta kombinerat med olika erfarenheter, kunskaper och en geografisk spridning som ger dynamik och utveckling i ett lag. För oss socialdemokrater gäller laget och inte jaget!

Måste också säga att det är intressant att jobba med våra politiska riktlinjer på det sätt som nu sker. Dessa är helt öppna och offentliga och till för vem som så önskar att ge sina förslag på intressanta frågor som man tycker är viktiga att driva för vårt socialdemokratiska parti och för vårt län, möjligheternas län Norrbotten. För i Norrbotten finns fantastiska möjligheter för en positiv utveckling när det gäller jobb, välfärden och ett tryggt län att bo och leva i.

Inga kommentarer: