fredag 7 augusti 2009

Piratpartiets partiledare sätter sin egen lön!

Ja, jisses jag vet nästan inte vad jag ska säga, tycka eller tänka! En svenska partiledare som genom sin utslagsröst som ordförande bestämmer sin egen lön!?
Rickard Falkvinge tycks inte ha någon större politisk erfarenhet och visar prov på ren dumhet vid omröstningen....eller var det kanske precis som han uttryckte sin i media; "Jag måste ju ha en försörjning." Ja, jisses vad ska man säga.....

9 kommentarer:

Jonas sa...

Nu om man nu läser så handlade det om ett lönetillägg på 10tusen och totalt skulle han få 40000 eller så. Intressant är ju att även om han skulle fått 60 000 i månaden så skulle han vara den lägst betalda partiledaren i Sverige. Sahlins lön är ju otroligt hög.

Sen tycker jag att Socialdemokratin borde tänka efter då man kritiserar. Tror ni att väljare går över till Socialdemokraterna då eller? Tänk noga på att denna grupp väljare känner sig enormt svikna av både borgare och socialdemokrater. Båda två har en tendens att under en mandats periods gång trycka igenom lagar och grejer som inte har den minsta lilla folkliga förankringen i opinionen. Det är en sak att trycka igenom saker för att ekonomin kräver det. Men lagar som inte har det minsta lilla med ekonomi att göra ska det lyssnas vad opinionen har att säga (Säger 2.6% av svenskarna att en lag inte ska drivas igenom) Som i FRA lagens fall. Då ska den inte heller drivas igenom. Finns fler exempel då sossarna gjort liknande beslut också.
Denna generation som är svikna tycker att det i principen är tjänstefel att handla såhära. FRA-lagen är Tomas Bodströms förslag från början som borgarna bara modifierat en aning. Tomas Bodström var som justitieminister fruktansvärt drivande för att EU-Parlamentet skulle klubba IPRED-Direktivet tex. Nu säger Sverigedemokraterna precis som ni i flera av dessa stora frågor att dom tänkt riva upp detta. Men vad dom precis som ni inte heller riktigt talar om högt är att dom vill ha dessa lagar men tänker bara göra om dom. I sverigedemokraternas fall förmodligen till att rikta in sig på svenska "kriminella" som jag fattat det.

Dit jag vill komma är att genom att kritisera Piratpartiet så tror jag det är sjukt hög risk dessa väljare går över till Sverigedemokraterna för denna grupp väljare kan nog tänka sig luras av Sverigedemokraternas lögner. Men att rösta rött igen kan bli oerhört svårt för mig och många andra med tanke på vad ni eg anser om Bodströmsamhällets framfart.

//Jonas

Jonas sa...

Jag vill så snart som möjligt se följande saker ur Socialdemokraterna om jag ska kunna rösta på dom någonsin igen.

1. FRA ska rivas upp och inte ersättas av annan signalspaningslag. Terror dåd har vi inte haft i sverige på fruktat många år. Närvaro i krig som vi nu håller på med ökar dock risken, därför ska sverige istället för att driva igenom STASI lagar och övervakning dra sig ut ur dessa länder.

2. IPRED måste rivas upp och inte ersättas alls. Man kan inte styra över detta genom att kriminalisera 3.5 miljoner svenskar. Lagstifta istället så att branscherna måste möta tekniken och lansera lagliga tjänster (Många vill betala) men tjänster saknas Spotify är en bra grej men långt från tillfredställande. För film saknas totalt vettiga alternativ.

3. Av förtroende skäl bör Tomas Bodström inte kandidera till någon ministerpost eftersom han förmodligen lär ägna tiden åt att hitta på integritets kränkande arbeta i andra former än ovan nämnda.

4. Förmodligen klubbas datalagringsdirektivet i Sverige i sen höst. Det måste rivas upp och inte ersättas av något annat. Detta är likförbart med att brev som passerat posten öppnas och kopieras och sparas en fruktansvärt många månader. Såg även i direktsändning att Tomas Bodström tillome försöker trycka på borgarna på denna skit lag som folket inte vill ha genom att stå och fråga varför den inte redan är klubbad. Förkastligt!

4. Stockholmsprogrammet oroar att Sverige nu kommer börja dela med sig av vad datalagrings direktivet kommer åverka och vad FRA kommer spionera. Socialdemokraterna måste tydligt markera att detta är fel innan valet och driva en linje efter valet mot sådant. Vill även att Socialdemokraterna på nästa kongress antar stadgar mot övervakningssamhället så man utan tvivel kan rösta rött utan att veta att det när som helst kan ändras. Detta är självklara rättigheter som min generation tycker är mycket viktigare än att jonglera med höger/vänster frågor. Akassa, vård, skola, omsorg är viktigt. Men inte viktigare är personliga rättigheter och integriteten! Detta är för oss likförbart med mänskliga rättigheter och måste inom snart framtid skrivas in som sådana i FN för att få slut på förföljelsen. I framtiden kommer annars inte vägverkets kameror och behövas de kommer förmodligen skötas av satelliter.

///Fackligt förtroende vald och tidigare Socialdemokrat från norrbotten

Jonas sa...

Går ju även påpeka att tillskillnad från då nått är beslutat av socialdemokraterna eller borgerligheten verkat inte Piratpartiets beslut alltid stå fast. Kommer det fram sakliga argument för att nått är fel backar dom iaf banden. Voteringen i lönefrågan är omgjord på ett icke jävligt vis. Som i många andra frågor som har varit tvistiga har partiledningen backat banden och gjort om och gjort rätt. Sådana tendenser ser man sällan hos det rödgröna laget överhuvudtaget. Är nått sagt står det fast som svärdet i stenen.

Per Sandberg sa...

Går ju att tillägga att dom hade klippt det där nyhetsinslaget ganska fint TV4 för att få han att framgå i sån där dålig dager. Skulle TV4 göra så det med er etablerade partier skulle antagligen TV4 få på näsan på något sätt (har sett orginalet) Där säger han att de backat banden och tagit om röstningen för han måste ju ha en försörjning. Inte direkt som det framgick ur TV inslaget. Men så fungerar media som eg har en politisk agenda. Kippa och klistra gäller som i Kina :)

Nu står vi inför tredjebehandlingen (förlikningsförhandlingar), vilket DN skrev om för några timmar sedan. Då kan naturligtvis vän av ordning tycka att jag ska hålla mig till den ledamot, som jag röstade in i EU-parlamentet och inte besvära er andra. Men då glömmer denne ordningssamme vän att vi står i den situationen att Europaparlamentet formulerar direktiv, som sedan Sveriges riksdag ska implementera i Svea rikes lag. Det som händer i EU kommer att påverka mitt beslut inför valet 2010. Om inte de etablerade partier, som jag röstat på i föregående val, står upp för mina fri- och rättigheter samt värnar om min rättssäkerhet när jag vistas på internet, blir det att välja mellan Piratpartiet och soffan eller SD (eller inte sd efter vad Jonas där skrivit iaf låter rätt logiskt att dom eg vill ha signalspaning) i valet 2010.

Per Sandberg sa...

Kan tillägga jag pratade där om Telekompaketet. Som sverige som ordförande har endel att säga till om. Eller säga till o säga till. Slicka Frankrikes röv är antagligen mer lockande för politikerna. Tyvärr tror jag en röd regering velat ha det där tillägget också som det hela krigas om. Lobbyist pengar lockar de redan giriga politikerna till ännu girigare saker.

Andreas Larsson sa...

Ser det diskuteras telekompaketet. Skriver lite förtydligande.

Tre gånger i rad har Europaparlamentet beslutat att fildelare inte skall få stängas av från internet (om ett land inför sådana regler) med mindre än en föregående domstolsprövning. (Tillägg 138.)

Detta vägrar EU:s ministerråd att acceptera.

När Europaparlamentet röstade igenom tillägg 138 föll, med automatik, den kompromiss som hade utarbetats mellan ministerrådet och parlamentet som gick en bit på vägen . men som inte är lika stark och tydlig som 138:an.

I parlamentets andraläsning av telekompaketet (i våras) gick det dock inte att få majoritet för ett tillägg som sträcker sig ännu längre vad gäller användares rättigheter att själva bestämma över vilka tjänster och applikationer de vill använda. (Tillägg 166.)

Och det finns fortfarande många oklarheter och märkliga skrivningar kvar i telekompaketet.

Per Sandberg sa...

Angående det senaste spektaklet mot The Pirate Bay som MPAA och dess hejdukar ställt till med så är ju Sociademokraterna inte oskyldiga där heller utan i högsta gran skyldiga och säkerligen uppköpta av lobbyister eller nått.

Jag minns då kritikerna sa att det här kommer öppna upp just för sådana här händelser som hände nu i stockholms tingsrätt.

Då sa bland annat Tomas Bodström att kritikerna bara såg "spöken" Men nu vart det ju inte spöken, det hände ju nu så alla vet ju.

The Pirate Bays internetleverantör (black internet) vart tvingade att kutta linan av stockholms tingsrätt i väntat domslut i den mer kända Piratebay rättegången.

Man undrar ju vars ens det där med att man är oskyldigt till motsatsen bevistats tagit vägen?

Skickar med några intressanta länkar.

http://www.piratpartiet.se/files/active/0/blackinternet-tpb.pdf <----- Tingsrätts protokollet som visar på skandal.

http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=3322&rm=2004/05&bet=LU27 <---- lagtexten som gör sådana sjukheter lagligt.

http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=3154&rm=2004/05&bet=LU27 <---- Hur partierna röstade (Visar klart Socialdemokraternas skyldighet)

Jag hoppas ni arbetar fram att den där lagen omedelbart rivs upp och går ut med det redan nu (snart så man kan våga rösta rött någonsin igen)

Per sa...

Det ligger både moderaterna och socialdemokraterna definitivt i fatet inför en regeringsförhandling och PP tar sig in. Men man ska minnas att FRA-lagen lades fram av den röda regeringen (av försvarsminister Leni Björklund) och nu genomdrivs av den blå. Thomas Bodström är en av FRA-lagens starkaste försvarare i riksdagen. Det var också den förra regeringen som drev igenom teledatalagringen, att alla våra kontakter ska registreras elektroniskt för att kunna användas mot oss. Det är inte för intet som övervakningssamhället börjat kallas "Bodströmsamhället". Alla sju riksdagspartier idag är medskyldiga till övervakningslagarna; alla har suttit i regering eller varit regeringsstöd, antingen när de lades fram eller när de drevs igenom.

Per sa...

Socialdemokraterna har svårt för integritetsfrågor

Jag fick just beskedet att partistyrelsen avfärdar motion om ett moratorium för integritetskränkande politik genom att finna den besvarad. Motiveringen är lite snömos.

Det är väl för mycket att säga att jag skulle vara förvånad. Det verkar som partistyrelsen inte riktigt menar allvar med snacket om att de begriper sig på integritetsfrågorna.

Piratpartiet har alltså en fortsatt mycket viktiguppgift då socialdemokraterna och moderaterna i fortsättningen visar sig skita i dessa viktiga saker!