onsdag 3 december 2008

Varselvågen rullar nu in mer och mer i Norrbotten

Just nu har vi i näringsutskottet debatt om näringslivsfrågor. Tuff och hård kritik riktas igen gentemot de borgliga riksdagsledamöterna och deras regerings passivitet att inte handla och tillskjuta extra resurser för att mota den varselvåg som just nu sköljer över hela Sverige. Moderaternas företrädare ställer sig frågan - hur kan en budget vara passé innan den börjat verka?

Till saken hör att moderatregeringen la sin budget i september med de förutsättningar som då fanns. I oktober förändrades dessa dramatiskt och hittills under två månader har varsel på drygt 40 000 lagts ut i Sverige. Mest drabbas fordonsindustrin. Det borde vara självklart för en ansvarig regeringen att aktivt gå in och agera och och göra som vi (s) alltid gjort under lågkonjunkturer, nämligen investera i människorna bl a arbetsmarknadsutbildningar m m Vi skulle vilja lägga ytterligare 17 miljarder för att motverka och brygga över de varsel som nu sköljer över hela Sverige och trist (just nu) mer och mer på vårt län Norrbotten.

Svaret till moderata företrädaren - Nej, budgeten är inte passé. Men just nu är det alldeles för lite pengar för att hjälpa alla de människor som nu varslas. Det är moderatregeringen som är passé som inte insett att vi står inför Sveriges mest djupgående kris genom alla tider.

Inga kommentarer: