tisdag 19 juni 2012

Debatter är roliga!

I morgon, när talmannen har önskat alla en trevlig och glad sommar.....ja, då ska jag vara kvar och debattera med arbetsmarknadsministern. En interpellationsdebatt som handlar om ungdomsarbetslösheten ur ett nordiskt perspektiv och en som handlar om ökad ohälsa bland kvinnor som arbetar i tjänstesektorn. Den som handlar om ohälsan bland kvinnor som jobbar tjänstesektorn är nog den som ligger mig närmast hjärteroten. Ingen kan väl ha undgått att se eller höra talas om hur löntagare (ofta kvinnor) i t. ex skolan, på socialkontoret eller på äldreboendet sliter allt hårdare och stressar mera och mer på jobbet. Jag är rädd att vi går mot ytterligare en sjukskrivningsvåg om inget görs. Nåja, nu får jag ju höra vad den borgerliga regeringen har för plan.....även om jag tvivlar på att dom har någon sån!

fredag 15 juni 2012

Billigare hamburgare!

Ingen har väl missat att den borgerliga regeringen valde att sänka krogmomsen, med en nota på 5 miljarder för skattebetalarna. Själv tycker jag att det är en konstigt prioritering när vi har massarbetslöshet och en långtidsarbetslöshet som biter sig fast. Nåja, nu valde regeringen att använda det lilla ekonomiska utrymmet som fanns till detta och då undrar jag hur blev det nu då? Konjunkturinstitutet har kommit med en rapport och där konstateras att hamburgarna blivit billigare men att priset på pizzor är som förr. Personligen så tycker jag, det hade varit smartare att använde det lilla utrymmet som ändå fanns, till att satsa på de unga som inte klarat skolan och därmed löper stor risk till arbetslöshet....under ibland lång tid. Därför gillar jag vårt -Utbildningskontrakt för unga, som innebär stöd och hjälp att klara skolan men även stöd och hjälp att komma ut på en arbetsplats. För idag handlar arbetsmarknadens krav om att skolan ska vara avslutad och betygen vara i hamn. Därför är vårt socialdemokratiska - Utbildningskontrakt så rätt i tiden!

torsdag 7 juni 2012

Transportstyrelsen i Arjeplog

Läser och lyssnar på inslaget i Norrbottens radion om Transportstyrelsens oganisationsöversikt. Jag håller med min partikamrat och kommunalrådet Britta flinkfeldt-Jansson till fullo! Frågan måste ändå ställas om staten inget ansvar har för jobben i glesbygden. Vad jag vet och har förstått så är Transportstyrelsen i Arjeplog en mycket bra arbetsplats och jag tror minsann att den vunnit några priser för sitt arbete med arbetsmiljö/medarbetarfrågor genom åren. det vore rent ut sagt tragiskt om verksamheten avvecklades istället för att utvecklas. Jag är nämligen övertygad att arbetsplatsen på Transportstyrelsen i Arjeplog kan prestera mycket mera och säkert ta på sig fler arbetsuppgifter. Jag hoppas på en klok utveckling och att myndigheten känner ett ansvar även för jobben i glesbygden!